5 Tips about κυπαρισσια διαμονη You Can Use Today
5 Tips about κυπαρισσια διαμονη You Can Use Today
Blog Article
Διατηρώντας, λοιπόν, μέχρι σήμερα ανέπαφα από τον μαζικό τουρισμό το παραδοσιακό χρώμα και την υπέροχη γραφικότητά του, το Κυπαρίσσι, που συναντάται σχεδόν κρυμμένο στην άκρη της Λακωνίας, οφείλει την ονομασία του στα πολλά κυπαρίσσια που βρίσκονται στην περιοχή και αποτελεί έναν ανεξάντλητο προορισμό γεμάτο με μαγικά τοπία.
Τα τελευταία χρόνια η Ικαρία συζητιέται πολύ και σίγουρα αποτελεί ένα από τα πιο επισκέψιμα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Είναι ένα τοπίο με μυστική παρθενικότητα, με αρώματα βουνού και ψιθύρους της θάλασσας, από αυτούς που αρχίζουν να σπανίζουν στην Ελλάδα.
Το Κυπαρίσσι, εκτός από άριστα στη φυσική ομορφιά και στο ήθος των κατοίκων του, παίρνει άριστα με τόνο και στην καθαριότητα, κάτι που εκπλήσσει ευχάριστα τον ταξιδιώτη.
Υπάρχει μια καλή προσφορά από καταλύματα μιας και είναι ο κύριος οικισμός του νησιού.
Το νησί είναι ορεινό και διαθέτει δύο κύριες οροσειρές, μια ανατολικά και μια δυτικά, ανάμεσα στις οποίες υπάρχει ένα οροπέδιο.
Εδώ κάπου θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο η περιοχή στο Να σφύζει από κόσμο!
Από πάνω τους, υψώνεται επιβλητικός και καταπράσινος ο Πάρνωνας, ενώ ανάμεσά τους οι αυλίτσες τους μοιάζουν με μικρές πλατείες, έτσι όπως είναι απερίφραχτες, περιποιημένες και φιλόξενες σε ένα από τα σπάνια πια μέρη του κόσμου όπου τα όρια μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου χώρου είναι δυσδιάκριτα.
Φωλιάζει μέσα σε έναν τέλειο ημικυκλικό κολπίσκο, ο οποίος κλείνει από δύο καταπράσινες πλαγιές του Πάρνωνα που βουτούν στην θάλασσα.
Ιδανικός προορισμός για αυτούς που ψάχνουν ήσυχες και ήρεμες διακοπές μακρυά read more από φασαρία.
Οι άλλοι δύοι οικισμοί είναι νεότεροι και αποτελούν τα επίνεια του. Η Παραλία με τα αναπαλαιωμένα σπίτια δίπλα στη θάλασσα, θυμίζει έντονα αιγαιοπελαγίτικο νησί ενώ η Μητρόπολη έχει χάσει την αρχιτεκτονική της ταυτότητα τα τελευταία χρόνια λόγω της έντονης οικοδομικής δραστηριότητας, αποτέλεσμα της τουριστικής ανάπτυξης.
Η πρόσβαση δεν είναι εύκολη. Ο δρόμος σε πολλά σημεία είναι στενός και περνάει μέσα από μεγάλα φαράγγια. Υπάρχουν δύο διαδρομές που μπορείτε ν' ακολουθήσετε για να φτάσετε στο Κυπαρίσσι.
Στην αρχαιότητα το Κυπαρίσσι ήταν γνωστό με το όνομα Κύφαντα και η ακρόπολή του βρίσκεται επάνω στον λόφο Καστράκι. Τους κλασικούς και ελληνιστικούς χρόνους ανήκε διοικητικά πότε στη Σπάρτη και πότε στο Αργος.
Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του και η οικολογική του σημασία το καθιστούν βασικό στοιχείο της περιοχής, αλλά το κυπαρίσσι έχει πολλά περισσότερα από όσα φαίνονται.